Reopening Coming soon !

Sjalotteke

Otevřeno

Kleinste restaurantje van Vilvoorde gaat terug open.

Beste Sjalotteke's,

Onze recente opening is door de onverwachte wending in het culinair landschap ivm het coronavirus abrupt afgebroken. Ons (on)geduld werd op de proef gesteld.

We waren er alreeds toegekomen om al beperkt duchtig te mogen koken.


De horecazaken zijn terug open, maar met veel voorwaarden. Gezien de kleinschaligheid van ons restaurantje is het een moeilijke oefening om de voorwaarden toe te passen zonder dat het Sjalotteke verloren gaat. Wij hebben dan ook besloten om de heropening van het Sjalotteke tijdelijk uit te stellen

Van zodra ons restaurant terug klaar ligt als een bonbondoosje met een mooie grote strik kondigen we onze opening "terug" aan.


Hendrik & Freya van het Sjalotteke.

Adresa

Zobrazit mapu

Vaše IP adresa bude zaslána do aplikace Google Maps.

Ferdinand Campionlei 10, 1800 Vilvoorde, Belgie

Udělejte si rezervaci

+3222531651

Dostupné možnosti platby

Akce

Try-out dining

Maart 2020

In de aanloop van onze opening van het restaurant bied ik aan een select publiek alreeds een sneak peak van ons nieuw concept.

Zo kunnen we in samenwerking met onze nieuwe & oude partners ons levenswerk terug aanvatten en hier en daar nog wat peper en zout toevoegen.


Tot later !

Hendrik & Freya van het Sjalotteke.

O nás

Kleinste restaurant sluit

Kleinste restaurant sluit

HENDRIK EN FREYA BAATTEN ’T SJALOTTEKE DERTIEN JAAR UIT

1 December 2016


De deuren van ’t Sjalotteke blijven na dertien jaar voorgoed gesloten. Vilvoorde verliest zo zijn kleinste restaurant, met amper een vijftal tafels. “We hebben dit al die jaren met hart en ziel gedaan, maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”, zeggen uitbaters Hendrik Vandestapele (38) en Freya Laus (33).

Het sympathieke huiskamerrestaurant op de Campionlei bestaat al vijfentwintig jaar, en werd de laatste dertien jaar gerund door Hendrik en Freya. Hij achter het fornuis van de Frans-Belgische keuken, zij in de zaal, waar ze de klanten tot in de puntjes bediende. Maar de deuren werden zopas vrij bruusk gesloten. “We waren hier uiteraard al lang over aan het nadenken”, vertelt Freya. “Maar eens de knoop doorgehakt was, hebben we inderdaad vrijwel meteen gesloten. Ik zou het emotioneel niet aangekund hebben om dit drie maanden op voorhand aan te kondigen, en dan steeds maar afscheid te moeten nemen van de klanten. We zijn nu voor iedereen gestopt met de glimlach.”

Al stonden die klanten nu ook niet plots voor een gesloten zaak. “We hebben ze allemaal telefonisch op de hoogte gebracht”, valt Hendrik in. “Het waren immers vrienden geworden. We willen hen bedanken voor al die mooie jaren en hun positieve reacties. We konden stoppen op een hoogtepunt en daar zijn we blij om. De klanten vinden het wel spijtig dat ze niet meer in ’t Sjalotteke kunnen aanschuiven en wij gaan hen uiteraard allemaal wel missen...”


Hendrik en Freya benadrukken dat hun beslissing niets te maken heeft met de invoering van de witte kassa of andere typische beslommeringen voor horeca-uitbaters. “We hebben dit met hart en ziel gedaan, maar je moet jezelf altijd een beetje wegcijferen. Pas op, er waren ook heel wat redenen om nog voort te gaan. Maar anderzijds zijn we ook klaar voor een nieuw hoofdstuk, een waarin we onszelf op de eerste plaats kunnen zetten.”

Ooit opnieuw beginnen?

Wat dat nieuwe hoofdstuk dan wel zal zijn, daar willen Hendrik en Freya niet over uitweiden. “We gaan een beetje herbronnen en meer tijd maken voor vrienden en familie.” Al houden ze wel een slag om de arm wat ’t Sjalotteke betreft. “Het pand is van ons en we blijven hier zelf wonen. We verbranden geen bruggen. Als het ooit terug kriebelt, kunnen we gewoon opnieuw beginnen.”

Naše služby

Vše na jednom místě

Twitter_Logo_Blue