Reopening Coming soon !

Sjalotteke

Open now

French Restaurant | Sjalotteke | Vilvoorde

In the mood for French cuisine? We've got exactly what you're looking for. For more variety we also have Belgian and Mediterranean food for you to enjoy. We also have round the clock air-conditioning to keep you comfortable when it's too hot outside.

An authentic French restaurant for food lovers

Indulge yourself with our French cuisine. To go with our tasty dishes we also offer a range of refreshing drinks to complete your meal. Expect only the best special local cuisines, distinct regional dishes, excellent specialties and salads at our restaurant. Many come to us to satisfy their sweet tooth with our heavenly desserts – either as a well deserved dessert after a delicious meal or as a tasty snack. You'll always have a wonderful lunch or dinner at our restaurant. Our free WiFi means you can always stay connected.

For allergies or special dietary needs

We also offer our diners vegetarian meals – we take pride in catering to your needs. Additionally, we have a wide range of gluten-free and lactose-free dishes for you to choose from. Let us show you how important your needs are to us and just how delicious food with a special dietary requirement can be.

We also host private events

Of course, we are also wheelchair accessible to accommodate all our guests. So that you don't have to wait or miss out on an amazing evening, make a reservation with us – we'd be happy to prepare a table for you. It is possible to book a table using our special online reservation service. We also happily accept reservations via telephone at +3222531651. After your meal you can pay either with cash or with bank transfers, MasterCard, contactless payments, debit card, AMEX, VISA or Maestro. If you're hosting a private event at our restaurant, you can contact us for further information.

Location

Show Map

Your IP address will be sent to Google Maps.

Ferdinand Campionlei 10, 1800 Vilvoorde, Belgium

Make your reservation

+3222531651

Available payment options

Events

Try-out dining

Maart 2020

In de aanloop van onze opening van het restaurant bied ik aan een select publiek alreeds een sneak peak van ons nieuw concept.

Zo kunnen we in samenwerking met onze nieuwe & oude partners ons levenswerk terug aanvatten en hier en daar nog wat peper en zout toevoegen.


Tot later !

Hendrik & Freya van het Sjalotteke.

About Us

Kleinste restaurant sluit

Kleinste restaurant sluit

HENDRIK EN FREYA BAATTEN ’T SJALOTTEKE DERTIEN JAAR UIT

1 December 2016


De deuren van ’t Sjalotteke blijven na dertien jaar voorgoed gesloten. Vilvoorde verliest zo zijn kleinste restaurant, met amper een vijftal tafels. “We hebben dit al die jaren met hart en ziel gedaan, maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”, zeggen uitbaters Hendrik Vandestapele (38) en Freya Laus (33).

Het sympathieke huiskamerrestaurant op de Campionlei bestaat al vijfentwintig jaar, en werd de laatste dertien jaar gerund door Hendrik en Freya. Hij achter het fornuis van de Frans-Belgische keuken, zij in de zaal, waar ze de klanten tot in de puntjes bediende. Maar de deuren werden zopas vrij bruusk gesloten. “We waren hier uiteraard al lang over aan het nadenken”, vertelt Freya. “Maar eens de knoop doorgehakt was, hebben we inderdaad vrijwel meteen gesloten. Ik zou het emotioneel niet aangekund hebben om dit drie maanden op voorhand aan te kondigen, en dan steeds maar afscheid te moeten nemen van de klanten. We zijn nu voor iedereen gestopt met de glimlach.”

Al stonden die klanten nu ook niet plots voor een gesloten zaak. “We hebben ze allemaal telefonisch op de hoogte gebracht”, valt Hendrik in. “Het waren immers vrienden geworden. We willen hen bedanken voor al die mooie jaren en hun positieve reacties. We konden stoppen op een hoogtepunt en daar zijn we blij om. De klanten vinden het wel spijtig dat ze niet meer in ’t Sjalotteke kunnen aanschuiven en wij gaan hen uiteraard allemaal wel missen...”


Hendrik en Freya benadrukken dat hun beslissing niets te maken heeft met de invoering van de witte kassa of andere typische beslommeringen voor horeca-uitbaters. “We hebben dit met hart en ziel gedaan, maar je moet jezelf altijd een beetje wegcijferen. Pas op, er waren ook heel wat redenen om nog voort te gaan. Maar anderzijds zijn we ook klaar voor een nieuw hoofdstuk, een waarin we onszelf op de eerste plaats kunnen zetten.”

Ooit opnieuw beginnen?

Wat dat nieuwe hoofdstuk dan wel zal zijn, daar willen Hendrik en Freya niet over uitweiden. “We gaan een beetje herbronnen en meer tijd maken voor vrienden en familie.” Al houden ze wel een slag om de arm wat ’t Sjalotteke betreft. “Het pand is van ons en we blijven hier zelf wonen. We verbranden geen bruggen. Als het ooit terug kriebelt, kunnen we gewoon opnieuw beginnen.”

Our services

Everything at a glance

Twitter_Logo_Blue